Bağışıklık

Sağlığınızı Tehdit Eden Soğuk Kış Günlerinde Bağışıklığınızı Güçlendirin

INTEGRO Health

INTEGRO Health

1 Nis 2023

Kış aylarında soğuk havaların etkisiyle gribal enfeksiyonlarda artış yaşanıyor. Özellikle kapalı alanlarda daha çok vakit geçirilmesi de bunu tetikliyor. Bu aylarda salgın hastalıklardan uzak durmak ve yaşam kalitemizin düşmemesi için almamız gereken birçok tedbir var.


Kış aylarında sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Soğuk havalarda vücut direncinin düşmemesi için vitamin dengesine dikkat etmek gerekiyor. Sebze ve meyve tüketimini artırmak, bağışıklığa destek olan bitki çayları içmek Vücut direncini kuvvetlendiriyor. Özellikle hastalık dönemlerinde vücudun sıvı ihtiyacı arttığı için bol bol su tüketmek gerekiyor. Mikroplar en çok el temasıyla taşındığı için sık sık el yıkama alışkanlığını kazanmalı, kapalı ortamları bol bol havalandırmalıyız.


Kış aylarında fazla dışarı çıkmamaktan ve vücudun hareketsiz kalmasından dolayı spor yapmak gibi fiziksel aktiviteler azalıyor, aşırı yemek tüketimi artıyor. Bu dönemlerde yürüyüş ve egzersizlere ara vermemek gerekiyor. Ilık ve rüzgarsız havalarda sıkı giyinerek yürüyüş yapmak faydalı olabilir. Çevrimiçi olarak evde egzersiz ve yoga gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Düzenli ve kaliteli uyku da hastalıklardan korunmak ve sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlardan.


Kış günlerinde ev sıcaklığının ortalama 21 derece olması gerekiyor. Ayrıca ısıtma sistemleri, evin havasını kurutarak rahatsızlıklara neden olabilir. Bu nedenle odanın nem oranı optimum seviyede tutulmalı. Kış aylarında artan cilt kuruluğuna karşı duş sonrası nemlendirici kremler uygulanabilir.


Salgın dönemlerinde aşının koruyucu etkisini de unutmamalıyız. Özellikle yaşlıların ve KOAH, diyabet, kalp gibi kronik hastalıkları olanların doktor önerisiyle aşı yaptırmaları gerekiyor. Doktor önermeden antibiyotik kullanmamaya da dikkat etmeliyiz.


INTEGRO, geniş uzman kadrosu ve sağlık hizmetlerini ayağınıza getiren teknolojileriyle, soğuk kış aylarında karşılaşacağınız tüm sorunlarda yanınızda. TeleSağlık uygulaması sayesinde soğuk kış günlerinde hastaneye gitmeden uzmanlarla görüşebilirsiniz.