Giyilebilir Teknolojiler

Sağlık Hizmetlerini Hastanın Ayağına Getiren Teknoloji: Telesağlık

INTEGRO Health

INTEGRO Health

29 Mar 2023

Son yıllarda gelişen teknolojilerle hayatımıza giren uzaktan sağlık hizmetleri, özellikle Covid salgını döneminde hızla gelişim gösterdi. Pandemi döneminde hastanelere gitmek riskli hâle gelince teknolojinin de yardımıyla sağlık hizmetlerini uzaktan almak daha sağlıklı ve konforlu hâle geldi. Bugüne kadar hasta doktorun ayağına gelirken, artık çevrimiçi görüşmeler sayesinde hasta takibi sağlanmaya başlandı ve evimizden sağlık uzmanlarıyla görüşebildiğimiz Telesağlık sistemi hayatımıza girdi.


Artık her sağlık sorununda herhangi bir sağlık merkezine gitmemize gerek olmadığının farkındayız. Tatilde başımıza bir durum geldiğinde ya da hastaneden uzaktayken bir sağlık sorunuyla karşılaştığımızda doktorumuzla görüşebiliyoruz. Evimizdeki teknolojik cihazlarla bazı verilerimize ulaşabiliyor, sonuçlarımızı görüntüleyebiliyoruz. Hatta test sonuçlarımızı hastaneye gitmeden de doktorumuza yorumlatabiliyoruz. İşte hayatımızı kolaylaştıran bu hizmetlere Telesağlık diyoruz.


Sadece doktor ve hastanın uzaktan görüşebilmesi değil, hastanın verilerinin kontrol altına alınarak hasta takibinin dijital ortama taşınması anlamına da gelen Telesağlık; hasta verilerinin yakından takibi, muayene notları, test sonuçları, giyilebilir cihazlarla veri takibi, ilaç reçeteleme ve anlaşmalı özel sigorta geri ödemeleri de sunuyor.


Dünya çapında birçok ülkede hizmet vermeye başlayan doktor ve hastayı buluşturan çevrimiçi platformlar; doktora ve hastaya zaman kazandırarak daha konforlu ve verimli bir sistem sunmasının yanı sıra, çok daha fazla doktor alternatifi ve daha avantajlı fiyatlarla da hastalar tarafından tercih edilebilir hâle geliyor.


Son dönemde hızla gelişen Telesağlık, birçok ülkede yasal düzenlemelere ve regülasyonlara tâbi oldu. Resmi sağlık kurumlarıyla ve sosyal güvence sistemleriyle entegre hâle geldi. Sağlık sigortaları tarafından geri ödeme kapsamına alındı. Ayrıca hasta verilerinin korunması, görüntülü görüşmelerin gizliliği ve ödeme sistemleri de yasalarla güvence altına alındı.


Telesağlık sisteminin ilerleyen dönemlerde kapsamının genişleyerek sağlık hizmetlerinin daha büyük bir parçası olacağını ve hastaneye gitmeye gerek olmayan durumlarda tüm sağlık hizmetlerinin bu sisteme geçeceğini söyleyebiliriz.


Kısaca Telesağlık sistemiyle artık sağlık hizmetlerinin hastanın bulunduğu yere ulaştırıldığı yeni bir sağlık sistemi doğdu ve bu sistemle tüm bireyler sağlık hizmetlerine daha yakın hâle geldi.


INTEGRO Health olarak biz, hastanın sağlığını ve konforunu iyileştiren bu hizmete “Yakından Sağlık” diyoruz.